31,513,448 egyedi látogató
Navigáció
Főoldal
Bemutatkozunk
Szakosztályaink
Fórum
Galéria
Videók
Versenyek
Letöltések
Letöltések 2
HA-HNY contest
HAMm-book

Keresés

Puskás Technikum
MRASZ-BSZ
MRASZ
NHH
Tigris szerver
Legújabb cikkek
DSO068 Oszcilloszkóp...
Konstruktőr tervezés...
HAM kapcsolások PIC-el
Pizza
Ezersziget csirkesal...

WEBSDR.HU - Nadap

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó



Többlet funkciók eléréséhez regisztrálj!

Regisztrációdat az adminisztrátor rövidesen aktiválja.

Felhasználók
Online vendégek: 14

Online tagok: 0

Regisztráltak: 95
Legújabb tag: admin
Levelező listáink

feliratkozás a listákra:
- műszaki
- geocaching
- humor
Tagjaink honlapjai

- HA5FQ - Márta
- HA5OJ - Pisti (TB2ZHI)
- HG5VY - János
- HA7PC - Karesz

A weblaphoz a tárhelyet a VIACOM kft biztosítja
Cikkek: HAMm - book
HA5BA ízletes csirkéje

HA5BA ízletes csirkéje

 

  • 6 db egész csirkecomb,
  • 15 dkg lángolt kolbász,
  • 1/2 kg zöldborsó,
  • 1 kg burgonya,
  • 5 dkg reszelt sajt,
  • 1 nagy alma,
  • 1 fel vöröshagyma,
  • 3-4 cikk fokhagyma,
  • margarin, vaj,
  • 1 dl tejszín, 1 dl tejföl,
  • só, bors, majoránna, szerecsendió,
  • 1 teáskanál magyaros fűszerkeverék

 

Egy jókora tűzálló edényt jól kikenek margarinnal, és belerakom a feldarabolt csirkecombokat. Rákarikázom a kolbászt, sóval, őrölt borssal, majoránnával, reszelt szerecsendióval, az apróra vágott hagymákkal fűszerezem. Rászórom a megmosott zöldborsót, kevés vajat morzsolok rá. Beterítem a karikára vágott burgonyával, és megsózom. A tejszínt, tejfölt, reszelt sajtot összekeverem a reszelt almával, sóval, ízesítem a fűszerkeverékkel, és a burgonya tetejére öntöm. Megszórom vajdarabkákkal, lefedem az edényt, és a sütőben kb 70 percig sütöm.

Rokfortos zöldsalátával fenséges!



Boros csirke HA5ZA módra

Boros csirke HA5ZA módra

Hozzávalók 4 személyre :

  • 2 csirkemell
  • 4 comb
  • kb. 25 dkg kolozsvári szalonna
  • 1/2 liter száraz fehér bor, minél savanykásabb, annál jobb
  • 1/2 pohár tejföl
  • rizs

Elkészítés: Lebőrözzük a csirkét, a mellet kifilézzük. 4 mell és 4 comb lesz az eredmény. A tepsit kikenjük a szalonnával, lefektetjük a csirkét és mellé, ill. a darabok tetejére szalonnát teszünk. Kb. 10-15 percre a

sütőbe tesszük, én a maximumra teszem, hőfok nincs jelölve a mi sütőnkön. Mikor "üveges" lesz, ráöntjük a bort, úgy, hogy kiálljanak a darabok, ne lepje el a bor. Betakarjuk alufóliával, légmentesen ráigazítjuk a tepsire, kb. 1/2 órát, 40 percet pároljuk. Megnézzük, puha-e, ha igen, levesszük a fóliát, a darabokra tejföl kupacokat teszünk (egy-egy kávéskanálnyit) és a sütőben kb. 10-15 perc alatt pirosra sütjük. A levét leöntjük, külön szaftként öntözi mindenki ízlés szerint.

 

Köret: az almát meghámozzuk, kimagvazzuk, vékony szeletekre vágjuk. 2, 2és1/2 cm-es vastagság. Vajban megpároljuk, megforgatjuk, ha kész, fahéjas cukorral ízesítjük. Ezen kívül rizst is adunk köretként.

 

Jó étvágyat!

 

 

Recept: HA5ZA Jancsi



Alice, avagy elnöki csibe

A Puskás Tivadar Távközlési Technikum 2010-es bolondnapi főzőversenyén a szőrösszívű zsűri különdíját nyerte

Hozzávalók (4 személyre):

· 2 db nagyobb csirkemell (esetleg pulykamell)

· 1 db póréhagyma

· 25 dkg vegyes erdei gomba (lehet fagyasztott, de jobb a friss)

· 1 db nagyobb piros kápia vagy kaliforniai paprika

· 1 db nagyobb alma

· 1 teáskanál kapribogyó (konzervből)

· 1 mokkáskanál zúzott színes bors

· 1 mokkáskanál őrölt chili

· 1 mokkáskanál só

· 1 gerezd fokhagyma

· 2 dl tejszín

· 1 dl kókusz tej

· 0,5 dl barna, sós szójaszósz

· 0,5 dl olívaolaj

· 2 dkg vaj

· 2 l jófajta vörösbor a szakácsokba !

 


 

Elkészítés:

 

A pórét, a gombát és a paprika felét 5 mm-es szeletekre vágjuk, a fokhagymát apróra vágjuk vagy zúzzuk, és az olívaolajon néhány perc alatt együtt megpirítjuk. A csirkemell filét fél ujjnyi csíkokra vágjuk, bedobjuk a pirított zöldségek közé, és fehéredésig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a vajat, ráöntjük a tejet, kókusztejet, szójaszószt, megvagdalt kapribogyót és a fűszereket. 3-4 perc rotyogás után beletesszük a kockákra vágott almát és a maradék felkockázott paprikát. 5-6 perc alatt erős lángon, kevergetve készre főzzük. Párolt rizzsel körítve sikert aratott. Jó étvágyat!

 

Megjegyzés:

 

Az „ALICE” nevet a 2010-es diákigazgató (Kiss Kati) adta, merthogy minden csoda van benne.

 

Az „elnöki csibe” név a készítőkre utal:

 

HA5OJ régi klubelnök

HA5BF új klubelnök

HG5AWP a vörösborok elnöke



Sós, édes, teasütemények

Sós és édes teasütemények


A teasütemények elkészítése viszonylag egyszerű, nem igényel különösebb szaktudást, csupán egy kevés vállalkozói kedvet. Ráadásul, az elkészítéssel töltött idő többszörösen is megtérül, hiszen a jó minőség mellett a kellő mennyiség is biztosított.

Gesztenyés teasütemény


1,5 kg sütemény elkészítéséhez szükséges hozzávalók:

    80 dkg gesztenyemassza
    24 dkg vaj
    28 dkg cukor
    3 db egész tojás
    1 csomag vaníliás cukor

Keverje habosra a gesztenyét a cukorral és a vajjal, majd folyamatosan adagolja hozzá az előírt tojásmennyiséget. Az így elkészült masszát töltse csillagcsöves nyomózsákba. Mintázzon sütőpapírral fedett sütőlapra makk vagy koszorú alakú formákat. A süteményt 180 fokon süsse. Ha a formák elkészültek, ízlés szerint ragassza össze páronként a mintákat savanykás lekvárral vagy hintse porcukorral.

Mézes-mandulás teasütemény


Hozzávalók:

    250g liszt
    7 dkg vaj
    12 szem hámozott mandula
    1/2 citrom reszelt héja vagy 1 tk szárított
    5 dkg méz
    2 teáskanál vaníliás cukor
    2 késhegynyi őrölt fahéj
    vaj a sütőforma kivajazásához


A sütőt melegítse 180°C-ra. A vajat, a mézet, vaníliás cukrot, citromhéjat, fahéjat és lisztet gyúrja tésztává. Vajazza meg a sütőlapot. A tésztából formázzon 24db egyforma nagy golyót és tegye a lapra őket. Mindegyikre nyomjon 1-1 félbevágott mandulát, így a golyók kicsit laposabbak lesznek. Süsse kb. 18 percig.

Köményes rudacskák


Hozzávalók:

    60 dkg liszt
    2 dkg só
    30 dkg vaj
    1 dkg éleszto
    3 dl tejszín v. tej
    3 db tojássárgája


Gyúrja össze a fenti anyagokat, majd pihentesse hűvös helyen 2 órán keresztül. Sodorja ki ceruzavastagságúra és darabolja olyan hosszúakra, mint amilyen a sütolemez szélessége.
Rakja 2 cm-es távolságra a sütolemezre, kenje be tojássárgájával és szórja meg köménymaggal. Süsse 220 C°-os sütőben. Sütés után még melegen szeletelje fel a tésztát 6 cm hosszúságú rudakra.

Májkrémfánk


60 dkg elkészítéséhez szükséges hozzávalók:

    20 dkg vaj
    20 dkg liszt
    1 dkg só
    2 dl víz
    8 db egész tojás
    mák
    májkrém


Forralja fel a vizet a vajjal, közben keverje folyamatosan fakanállal, mialatt hozzáadja a lisztet. Mindaddig keverje a tűzön, míg az edény aljáról a massza elválik. Ekkor vegye le a tűzhelyről majd állandó keverés közben egyenként adja hozzá a tojásokat.
Ezután formáljon nyomózsákkal vagy két kiskanállal apró labdacsokat, tetejét hintse be sűrűn mákkal és süsse a tésztát, 220 C°-os sütotérben. Kihűlés után vágja ketté a fánkot és töltse májkrémmel.

Színes sajtos csíkok


Hozzávalók:

    30 dkg liszt
    24 dkg vaj
    28 dkg reszelt sajt
    2 dkg só
    tej, szükség szerint
    kevés pirospaprika, bors


Gyúrjon félkemény tésztát a lisztből, vajból, sóból és tejből. Nyújtsa azt késfok vastagságúra, kb 15 cm széles téglalappá. Szurkálja meg sűrűn villával.
Fektessen rá hosszában egy 2 cm-es lécet. A fedetlen tésztát kenje meg tojással, majd az egyik felét hintse meg megpaprikázott reszelt sajttal, a másikat törött borssal.
Miután a lécet eltávolította, az így kapott 3 színű tésztát vagdalja 2 cm széles csíkokra.
Rakja olajjal kikent sütolemezre és süsse 220 C°-on.

Jó étvágyat!



Nemzetek teái

Holland tejes tea



Hozzávalók 1 személyre:

    1 tk teafű vagy 1 filteres tea
    2 dl tej
    ízlés szerint méz
    tejszínhab
    fahéj



Elkészítése:
Forralja fel a tejet és öntse le vele a teáskanálnyi teafüvet (esetleg filtert). Ízesítse mézzel és egy kevés fahéjjal, tetejére tegyen tejszínhabot és díszítse fahéjjal.

Portugál tea



Hozzávalók 1 személyre:

    1 tk teafű vagy 1 filteres tea
    2 dl víz
    1 dl tej
    max. 0,5 dl citromlé
    fahéj



Elkészítése:
Forralja fel a vizet és öntse le vele a teáskanálnyi teafüvet (esetleg filtert). Keverje hozzá a tejet és a citromlevet, ízesítse kevés fahéjjal. Fogyasszon hozzá édes teasüteményt.

Francia tea



Hozzávalók 1 személyre:

    1 tk teafű vagy 1 filteres tea
    2 dl víz
    ízlés szerint méz
    kevés citrom
    tejszínhab
    fahéj
    kevés citromhéj a díszítéshez



Elkészítése:
Forralja fel a vizet és öntse le vele a teáskanálnyi teafüvet (esetleg filtert). Ízesítse mézzel, citrommal, fahéjjal. Tetejére tegyen tejszínhabot. Díszítse fahéjjal, citromhéjjal.

Lengyel tea



Hozzávalók 1 személyre:

    1 tk teafű vagy 1 filteres tea
    2 dl víz
    0,5 dl rum
    ízlés szerint cukor



Elkészítése:
Készítse el a teát a megszokott módon, majd fedje le és hagyja állni a főzetet, egészen addig, míg végez a rum felforralásával. Mialatt felforralja a rumot, addig a csészében lévő teafűből kiáznak az ízek, így kapja meg finom aromáját a tea. Keverje össze a teát és a rumot. Ízesítse cukorral.

Kubai tea



Hozzávalók 1 személyre:

    1 tk teafű vagy 1 filteres tea
    2 dl víz
    0,5 dl rum
    ízlés szerint citrom



Elkészítése:
Készítse el a teát hagyományos módon, majd fedje le és hagyja állni a főzetet 5 - 10 percig. Öntse hozzá a rumot, ízesítse citrommal. A kesernyés ital jó szomjoltó. Ha ízét erősnek vagy szokatlannak találja, fogyasszon hozzá édes teasüteményt.

Egészségetekre!



Burgonyás cukkinirakottas

Elkészítési idő: 32 perc
Egy adag: 1735 kJ/415 kcal

Burgonyából és cukkiniból könnyen, gyorsan finom rakottast süthet mikrohullámú készülékben is.

Hozzávalók:
50 dkg burgonya,
30 dkg cukkíni,
4 evőkanál olívaolaj,
só,
30 dkg lágy sajt

Elkészítése:
1. A krumplit hámozza meg, és a héjas cukkínival együtt olyan vékonyan (kb. 2 milliméter) szeletelje fel, mint a chipshez szokás.
2. A zöldségkarikákat felváltva tegye egy mikrohullámú edénybe úgy, hogy a közepén egy kis kört üresen hagy, ugyanis a mikróban az étel a tál közepén kevésbé puhul.
3. Olajjal locsolja meg, kissé sózza. Lefedve, 750 wattal kb. 15 percig vagy 500 wattal kb. 23 percig süsse. Közben kétszer-háromszor óvatosan forgassa át, de ügyeljen rá, hogy a zöldség mindvégig a tál szélén legyen, a közepére ne kerüljön!
4. Végül a lágy sajtot szeletelje fel, fektesse a zöldségrakottas tetejére, és a legnagyobb teljesítménnyel 1-2 perc alatt olvassza rá, de forró grillsütőbe vagy sütőbe is teheti e célból.

Jó étvágyat!



Csirkés zöldségsaláta

Hozzávalók:

    1 sültcsirke
    1 evőkanál vörösborecet
    1 evőkanál szezámolaj
    2 evőkanál étolaj
    1/4 teáskanál szójaszósz
    1 evőkanál reszelt vöröshagyma
    1/4 teáskanál szárított kapor
    1/4 teéskanál só
    1/4 teáskanál feketebors
    20 dkg rózsáira szedett karfiol
    10 dkg uborka
    2 zellergyökér
    1 cikória (10 dkg)
    2 paradicsom
    8 olivabogyó a díszítéshez



A csirkét feldaraboljuk, a bőrét lehúzzuk. A húst lebontjuk a csontról és kis kockákra vágjuk. Az ecetet, az olajat és a fűszereket összekeverjük és ítesítjük. A húst ebbe a páclébe tesszük, és szobahőmérsékleten állni hagyjuk. A karfiolt sós vízben megfőzzük, hideg vízben leöblítjük, megszárítjuk. Az uborkát héj és mag nélkül centiméteres darabokra szeljük. A zellert és a cikóriát vékony félkör alakú szeletekre vágjuk fel. A zöldséget a marinírozott csírkéhez adjuk, ízesítjük, paradicsomszeletekkel és olivabogyóval díszítjük. Lehetőleg azonnal tálaljuk. Vajas pirítóst vagy fűszeres majonézt ajánlunk hozzá.

Jó étvégyat!



Ezersziget csirkesaláta

1 adag: 2634 kJ/630 kcal
Elkészítési idő: 40 perc

Hozzávalók 4 személyre:

    1 csirkemell + 2 csirkecomb
    4 evőkanál olaj
    1 csapott kiskanál só
    fél mokkáskanál őrölt fekete bors
    40 dkg fagyasztott, morzsolt kukorica
    6 kemény paradicsom
    2-3 nagy, piros húsú paprika
    1 kígyóuborka
    4 ág szárzeller


az öntethez:

    2 szép szál újhagyma
    néhány szem kapribogyó
    1 ecetes uborka
    5 evőkanál majonéz
    5 evőkanál tejföl
    1 evőkanál ketchup
    fél dl tejszín
    1-1 csipetnyi só
    őrölt fekete bors
    1 kiskanál citromlé
    porcukor és kevés mustár



A húst tisztítsa meg és vágja fél kisujjnyi falatokra, majd a forró olajban kevergetve 8-10 percig süsse, közben sózza, borsozza. A kukoricát fölengedés után csöpögtesse le. A paradicsomokat - miután szárát kimetszette - cikkekre, a kicsumázott paprikát csíkokra, míg az uborkát karikákra vágja. A halványzeller vékony külső hártyáját fejtse le, majd a rudakat vágja 1 centis darabokra.

A mártáshoz az újhagymát, a kaprit és az ecetes uborkát vágja apróra, keverje a tejföllel együtt a majonézbe. A ketchuppal és a tejszínnel ízesítse, sózza, borsozza. Ízlés szerinti mennyiségben adja hozzá a citromlevet, a porcukrot és a mustárt.

Az előkészített hozzávalókat a csirkefalatokkal együtt rendezze el tálon, de összekeverve is ráhalmozhatja. A mártást külön kínálja hozzá.


Jó étvágyat!



Pizza

Alaprecept 4 személyre (50 dkg alaptésztához, azaz
1 nagy tepsihez/2 kerek, 24 cm átmérőjű pizzához)
1 dl tej
1 kávéskanál cukor
2 dkg élesztő
40 dkg finomliszt
1 kávéskanál só
4 evőkanál Vénusz olaj olaj
liszt a formázáshoz
Vénusz olaj olaj a kenéshez

 

1. A tejet éppen csak meglangyosítjuk (ha túl meleg, elpusztulnak az élesztőgombák!), 3 dl-es bögrébe öntjük, hozzáadjuk a cukrot, beletördeljük az élesztőt, és jól elkeverjük. Meleg helyen felfuttatjuk, azaz a bögre pereméig hagyjuk kelni (8-10 perc).
2. A lisztet keverőtálba szitáljuk - így levegősebb lesz, és gyorsabban megkel a tészta. A közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az élesztős tejet, és a széléről, fakanállal csak annyi lisztet keverünk hozzá, hogy galuska lágyságú masszát kapjunk - azaz kovászt készítünk. A tálban lévő lisztből egy keveset a tetejére szórunk, és tiszta konyharuhával letakarva a kétszeresére kelesztjük (15-20 perc).
3. Hozzáadjuk a sót, az olajat és annyi langyos vizet (1-1,5 dl), hogy kissé ragacsos, lágy tésztát kapjunk. A kézi robotgép spirálbetétjével addig dagasztjuk, amíg a tészta el nem válik a tál falától. Tetejét megszórjuk liszttel, és konyharuhával letakarva hagyjuk a kétszeresére kelni (30-40 perc).
4. A tésztát lisztezett deszkára húzzuk, erőteljesen átgyúrjuk (C kép) - összeesik, de nem baj -, és tenyerünkkel a kívánt nagyságra és formára húzogatjuk.
5. A sütőt 220 fokra (gázsütő: 4. fokozat) előmelegítjük. Olajjal kikenjük a sütőformát, belefektetjük-nyomkodjuk a tésztát úgy, hogy a közepén vékonyabb, a peremén pedig vastagabb legyen. A tésztalapot és a peremét villával megszurkáljuk, vékonyan megkenjük olajjal, paradicsomszósszal (pizzaszósszal), megrakjuk tetszés szerinti zöldségekkel, gyümölcsökkel, hússal, kevés oregánót és kakukkfüvet szórunk rá, és a sütőben a feltét mennyiségétől függően 20-30 percig sütjük.

 

mindmegette oldalról van, kipróbáltam finom :)

Átjátszók
* HA átjátszók
* Osztrák átjátszók
Szavazás
Nincs létrehozva szavazás
rádióamatőr linkek


- Pannon DX Club
- BME Rádióklub
- Bakonyi Rádió Klub
- Budapest Fővárosi
. Rádióamatőr Klub

- HAMLOG.EU
- Rákosmenti Rádiós Kör
- HASix Fórum - visszatért
Ajánlott oldalak

- Gyalográdió
- Kezdők virtuális rádióklubja, belépés
- Magyar geocaching
- Nemzetközi geocaching
- GPS-játékos oldal
- Túristatérképek - tuhu
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

2021/01/09 10:54
Részvétem Karcsi családjának!

2018/12/30 14:04
Mindannyiotoknak boldog új évet kívánok.

2018/12/26 14:46
Kellemes Ünnepeket minden Kedves Látogatónak!

2018/04/02 21:55
Kellemes Húsvéti Ünnepeket minden kedves olvasónak!

2017/12/20 10:44
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket, és B.U.É.K az egész csapatnak!

2017/11/24 20:33
Sziasztok! Kezdődik a CQ WW DX CONTEST. Klubunk is indul a versenyen.

2016/12/24 17:34
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket, és B.U.É.K Mindenkinek!!

2016/12/21 22:59
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Mindenkinek!

2016/02/27 17:27
Megkezdodott eves kozgyulesunk. Smile

2015/12/31 23:31
Boldog új évet Mindenkinek! Smile