Alice, avagy elnöki csibe
Írta: HG5OLQ - Dátum: 2014 január 04 23:05

A Puskás Tivadar Távközlési Technikum 2010-es bolondnapi főzőversenyén a szőrösszívű zsűri különdíját nyerte

Hozzávalók (4 személyre):

· 2 db nagyobb csirkemell (esetleg pulykamell)

· 1 db póréhagyma

· 25 dkg vegyes erdei gomba (lehet fagyasztott, de jobb a friss)

· 1 db nagyobb piros kápia vagy kaliforniai paprika

· 1 db nagyobb alma

· 1 teáskanál kapribogyó (konzervből)

· 1 mokkáskanál zúzott színes bors

· 1 mokkáskanál őrölt chili

· 1 mokkáskanál só

· 1 gerezd fokhagyma

· 2 dl tejszín

· 1 dl kókusz tej

· 0,5 dl barna, sós szójaszósz

· 0,5 dl olívaolaj

· 2 dkg vaj

· 2 l jófajta vörösbor a szakácsokba !

 


 

Elkészítés:

 

A pórét, a gombát és a paprika felét 5 mm-es szeletekre vágjuk, a fokhagymát apróra vágjuk vagy zúzzuk, és az olívaolajon néhány perc alatt együtt megpirítjuk. A csirkemell filét fél ujjnyi csíkokra vágjuk, bedobjuk a pirított zöldségek közé, és fehéredésig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a vajat, ráöntjük a tejet, kókusztejet, szójaszószt, megvagdalt kapribogyót és a fűszereket. 3-4 perc rotyogás után beletesszük a kockákra vágott almát és a maradék felkockázott paprikát. 5-6 perc alatt erős lángon, kevergetve készre főzzük. Párolt rizzsel körítve sikert aratott. Jó étvágyat!

 

Megjegyzés:

 

Az „ALICE” nevet a 2010-es diákigazgató (Kiss Kati) adta, merthogy minden csoda van benne.

 

Az „elnöki csibe” név a készítőkre utal:

 

HA5OJ régi klubelnök

HA5BF új klubelnök

HG5AWP a vörösborok elnöke