Nagy Sportágválasztó
Írta: HA5OJ - Dátum: 2012 május 30 11:22

Bizonyára többen is tudjátok, hogy immár 10 éve évi két alkalommal megrendezésre kerül Kőbányán a Nagy Sportágválasztó nevet viselő rendezvény, ahol szeretett elfoglaltságunk sportos oldalát kihasználva igyekszünk megmutatni magunkat, népszerűsíteni a rádióamatőr tevékenységet.


Teljes hír

Bizonyára többen is tudjátok, hogy immár 10 éve évi két alkalommal megrendezésre kerül Kőbányán a Nagy Sportágválasztó nevet viselő rendezvény, ahol szeretett elfoglaltságunk sportos oldalát kihasználva igyekszünk megmutatni magunkat, népszerűsíteni a rádióamatőr tevékenységet.

Az utóbbi években  klubunkat folyamatosan az a megtiszteltetés éri, hogy a MRASZ minket kér fel a képviseletre, a megjelenésre. Úgy vélem ez klubunk elismerését is jelenti. Egyrészt ezért nagyon fontos a megjelenésünk.
Másrészt - mivel a megcélzott korcsoport elsősorban a gyerekek, fiatalok - ez egy jó lehetőség arra, hogy az érdeklődőknek mintegy elébe menve, bevonzzuk az utánpótlást. (Mindannyian jól tudjuk, mennyire elidősödött a rádióamatőr társadalom, kevés az utánpótlás).
Ezen tudunk segíteni az ilyen rendezvényekkel, lásd CQ Gyereknap, a Sportválasztó és a hétvégi óbudai gyereknapi részvétel is.

Ezért kérlek Titeket, hogy ha tehetitek, segítsétek "munkánkat", természetesen időtöktől, lehetőségeitektől függően.
A helyszínen bemutatókat tartunk. HG5BUN Miki barátunk készít DVD-re összeállítást az amatőr életről.
TMG-vel morse jelek adását lehet próbálni, pl. keresztnevet leadni... ez nagyon szokott tetszeni a gyerekeknek. Ebben elsősorban HA5LO Péter és HA7PC tud segíteni.  HA5BA Klári, HA5LC Peti is jönnek. '5JB Balázs segít a szállítással, ezért külön köszönet illeti Őt.
A CQ Gyereknaphoz hasonlóan nálunk is lehetőség van - természetesen engedélyes felügyelete mellett - az éteri forgalmazást kipróbálni. Ugye vélhető, hogy talán ez a legizgalmasabb.. (ha csak a mi első QSO-inkra gondolunk).
Ez átvezet egy másik dologhoz, amivel sokat tudnátok nekünk segíteni. A terv szerint a 3,6 MHz-es SSB és a 145 MHz-es FM sávban tervezzük az összeköttetéseket létesíteni. Ellenállomásokra nagy szükség van, enélkül nincs forgalmazás. Ehhez keresünk partnereket, akik ki tudnának jönni a sávokba.

A rendezvény június 1-én és 2-án,  pénteken és szombaton lesz megtartva. Kb 9 órától jönnek az érdeklődők, és kb. 18 órakor zárunk.
A péntek az iskolai nap, akkor szervezetten jönnek a látogatók.
A szombat kötetlen, családi nap. Talán ez az érdekesebb és itt van több lehetőségünk.

Előre is köszönet Mindenkinek, aki segít, hogy bemutathassuk mindannyiunk közös tevékenységét.
Sokadszor de ismét szeretném megemlíteni HA5CH Pista OM tavalyi aktív segítségét. TNX!

Helyszín: Merkapt Maraton Sportközpont 
1106 Budapest, Maglódi út 12/A


Megközelítés BKV-val:
a 28-as villamossal (a "Blahától" indul) a Kocka utcánál kell leszállni és picit előre sétálni, vagy a Kada utcánál leszállni és vissza a városközpont felé.

A gyerekek a HG10SPORT hívójelet fogják használni (adófelelőse HA5BA). Nagyon jó, könnyen használható, a betűzéssel sem kell vesződniük életük első összeköttetésénél.

Köszönöm, hogy elolvastad.

73! / 88!

HA7PC  Karcsi