HA5EBP Silent Key
Írta: hg5vy - Dátum: 2015 április 21 21:57

SZOMORÚAN TUDATOM VELETEK ,HOGY ROSTÁS ISTVÁN HA5EBP A MAI NAPON HOSSZÚ SZENVEDÉS UTÁN ELHUNYT.
HA5LO

Megrendültem vettem tudomásul Pista billentyűjének elnémúlását.
Nekem hosszú évekig a kollégám volt a Magyar Távirati Irodánál.
A gödöllői RH vevő központ operátora volt.
Nagy tudású, nagy RH terjedési gyakorlattal rendelkező szakember volt.
Ottani kollégái is tisztelték, szerették, nem csak a szorgalmával,hanem a segítő készségével is kitűnt.
Amikor elkezdődött a végső harca a betegségével,
még reménykedtünk, hogy csak átmeneti a visszaesés nála.
Sajnálatos, hogy ebben a harcban alul maradt.
Meleg szívvel emlékezünk rád!
Nyugodj békében.

Henrik / HA5BF

 

Nyugodj békében PISTA, HA5EBP !
Ő tanított meg forgalmazni.
Ő segített első összeköttetéseimet létrehozni rövidhullámon.
Végtelenül segítőkész RÁDIÓAMATŐR, végtelenül barátságos EMBER VOLT!
Szívéjért hálásak lehetünk!
Csaba HA7RIG


 

A hír lesújtó, néhai Pista barátunk nagy lelkesedéssel, igen aktívan vett részt a rádióamatőr életben, amíg erővel bírta, mindennap forgalmazott, szép eredményeket ért el.
Csak remélni tudjuk, hogy a gyilkos kórral szemben vívott harcban a rádiózás mindenképp segítette, lelkesítette, és néhány tartalmas hónappal meghosszabbította földi pályafutását.
Kedves Pista, RIP!
Tisztelettel
HA5BA

Nagy veszteség ért minket Pista halálával! Én mindössze 1.5 éve ismertem,de elmondhatom,hogy nagyon sokat segített nekem az egyéni hívójellel történő forgalmazásom megkezdésében: Ővele csináltam életem első RH QSO-mat-egyéni hívójellel...HA75KBF hívójelet is használt abban az időben és a HA85MRASZ-t.  Amíg súlyos,türelemmel viselt betegsége engedte,bejárt a Klubba,a RH versenyeken hihetetlen kitartással,szorgalommal precizitással versenyzett: pl: ha kézzel írta a logot,akkor szabványbetűkkel tette... Bármelyikőnkkel,ha hívtuk megkértük akár órákig tudott egy-egy antennát,készüléket,mikrofont tesztelni.Példamutató volt önzetlen segítőkészsége!
Közvetlen stílusa (nála 20-30-40 évvel fiatalabbakkal is pillanatok alatt megtalálta a hangot,közös témát)és jó humora volt emellett:nagyon szórakoztatóan mesélte például fiatal korának kalandjait, híradós történeteit,vállalkozásit és azok tanulságait.  Mindíg igérte,ha egészsége engedi egyszer meglátogat és megnézi nálam a az ML zöld vevőt,ami neki a '60-'70 években munkaeszköze volt,és szép emlékei fűződtek hozzá.Ezen a vevőn halottam először Pistát az éterben CQ-zni.akkor még nem ismertem személyesen.Ezután ha ránézek a ML-1251 -re mindig Ő jut majd eszembe, a lelkes, szívében örök fiatal,vidám ferncvárosi barát.
Nyugodjon békében!
HA5AVQ,Csaba