Nemzetek teái
Írta: HG5OLQ - Dátum: 2014 január 04 23:08

Holland tejes teaHozzávalók 1 személyre:Elkészítése:
Forralja fel a tejet és öntse le vele a teáskanálnyi teafüvet (esetleg filtert). Ízesítse mézzel és egy kevés fahéjjal, tetejére tegyen tejszínhabot és díszítse fahéjjal.

Portugál teaHozzávalók 1 személyre:Elkészítése:
Forralja fel a vizet és öntse le vele a teáskanálnyi teafüvet (esetleg filtert). Keverje hozzá a tejet és a citromlevet, ízesítse kevés fahéjjal. Fogyasszon hozzá édes teasüteményt.

Francia teaHozzávalók 1 személyre:Elkészítése:
Forralja fel a vizet és öntse le vele a teáskanálnyi teafüvet (esetleg filtert). Ízesítse mézzel, citrommal, fahéjjal. Tetejére tegyen tejszínhabot. Díszítse fahéjjal, citromhéjjal.

Lengyel teaHozzávalók 1 személyre:Elkészítése:
Készítse el a teát a megszokott módon, majd fedje le és hagyja állni a főzetet, egészen addig, míg végez a rum felforralásával. Mialatt felforralja a rumot, addig a csészében lévő teafűből kiáznak az ízek, így kapja meg finom aromáját a tea. Keverje össze a teát és a rumot. Ízesítse cukorral.

Kubai teaHozzávalók 1 személyre:Elkészítése:
Készítse el a teát hagyományos módon, majd fedje le és hagyja állni a főzetet 5 - 10 percig. Öntse hozzá a rumot, ízesítse citrommal. A kesernyés ital jó szomjoltó. Ha ízét erősnek vagy szokatlannak találja, fogyasszon hozzá édes teasüteményt.

Egészségetekre!